RUGOZIMETRU ISR-C002

€ 1.059

Certificat de calibrare INCLUS
Transport INCLUS

Insize ISR-C002 rugozimetru 21 de parametri de rugozitate și permite  stocarea a 100 de rezultate memorate în memorie.
Afișează valorile de rugozitate, profil și curbă și dispun de oprire automată.
Acesta poate fi conectat la imprimantă prin Bluetooth.
21 parametri de rugozitate
Conectat cu imprimanta prin Bluetooth
Afișați valorile rugozității, profilul și curba
Memorie de maxim 100 de rezultate
Oprirea automată a alimentării

Parametrii: Ra, Rz, Rq, Rv, Rp, RS, R3z, R3y, Rt, Rz (JIS), Rk, Rk, Rsm, Rpc, Rkk, Rvk, Rsk,
Interval: 6299 min
Acuratețe: ± 10%
Rezoluția (Ra): 0,01 min
Sondă:
Tip: Inductiv
Rază / unghi de stâlp: 196 μin / 90 °
Materialul materialului: diamant
Forța de măsurare: 0,01 ozf
Unitate de măsură: μm / min
Decupare: 0,01 / 0,03 / 0,1 ”
Numărul de întreruperi: de la 1 la 5
Viteza de traversare: 0,02 „/ s, 0,04” / s
Memorie: 100 de rezultate de măsurare rugozitate
Ieșire: USB și Bluetooth
Alimentare: baterie încorporată încorporată
Dimensiuni: 5,55 „x 2,16″ x 1,57 ”
Greutate: 0,89 lb.

1. **Controlul Calității:** Rugozitatea este un indicator critic al calității unei suprafețe. Măsurarea rugozității ajută la asigurarea respectării standardelor de producție și calitate.

2. **Performanțe Mecanice:** Rugozitatea poate influența performanțele mecanice ale componentelor și materialelor. Măsurarea rugozității contribuie la asigurarea îndeplinirii cerințelor de rezistență și durabilitate.

3. **Adezunea Acoperirilor:** În multe cazuri, rugozitatea suprafeței este fundamentală pentru aderența acoperirilor, vopselelor sau adezivilor. Măsurarea rugozității ajută la optimizarea aderenței și duratei de viață a acoperirilor.

4. **Compatibilitatea Suprafețelor:** În aplicații precum angrenajele sau contactul metal-metal, rugozitatea influențează compatibilitatea suprafețelor. Măsurarea rugozității este esențială pentru garantarea funcționării corecte a acestor componente.

5. **Optimizarea Proceselor de Fabricație:** Măsurarea rugozității poate fi folosită pentru optimizarea proceselor de fabricație, reglând parametri precum viteza de tăiere, presiunea și alți factori pentru a obține rugozitatea dorită.

6. **Evaluarea Finiturii Estetice:** În sectoare precum industria auto sau mobilierul, rugozitatea poate influența aspectul estetic al suprafețelor. Măsurarea rugozității contribuie la garantarea unei finisări estetice conforme cu standardele.

7. **Prevenirea Uzurii Premature:** Suprafețe prea aspre pot accelera uzura componentelor mecanice. Măsurarea rugozității ajută la identificarea și corectarea problemelor legate de uzura prematură.

8. **Controlul Proceselor de Prelucrare:** Măsurarea rugozității poate fi utilizată ca parte integrantă a controlului proceselor de prelucrare pentru a asigura coerența suprafețelor produse.

9. **Conformitatea cu Specificațiile de Proiectare:** Multe proiecte specifică cerințe de rugozitate pentru a asigura funcționarea corectă și interoperabilitatea componentelor. Măsurarea rugozității este esențială pentru garantarea conformității cu astfel de specificații.

10. **Reducerea Deșeurilor:** Măsurarea rugozității ajută la identificarea și corectarea abaterilor de la specificația dorită în timpul producției, reducând astfel deșeurile și optimizând eficiența producției.